HCP Privacy notice

Professionele zorgverleners – Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is van toepassing op professionele zorgverleners die contact met ons hebben of deelnemen aan activiteiten, projecten of evenementen van Ipsen en op klanten of potentiële klanten met betrekking tot producten of diensten van Ipsen.

Wie beheert uw persoonlijke informatie? 

Ten behoeve van de doelstellingen van deze Algemene Privacyverklaring treden Ipsen Pharma SAS, met het hoofdkantoor aan 65, quai Georges Gorse – 92100 Boulogne-Billancourt, Frankrijk, en zijn dochterondernemingen op als gegevensbeheerders voor de verwerking van de beschreven persoonsgegevens (in deze verklaring wordt met Ipsen, wij of ons hiernaar verwezen). 

Ipsen is een internationale bedrijvengroep. Omdat ons hoofdkantoor in Frankrijk staat, is deze verklaring op de GDPR gebaseerd. Zie voor informatie met betrekking tot activiteiten van Ipsen in uw land en naleving van lokale privacywetten de privacyverklaringen op de website van Ipsen van uw land, die toegankelijk is via www.ipsen.com

Welke persoonlijke Informatie verzamelen we over u? 

Ipsen verwerkt informatie over professionele zorgverleners voor diverse doeleinden. Wij verwerken uitsluitend informatie over u die relevant is voor ons werk en die wij op basis van de wetgeving mogen verwerken. Afhankelijk van ons contact met u, verwerken wij de volgende informatie: 

Contactgegevens  Standaardcontactgegevens zoals uw voornaam, achternaam, titel, e-mailadres, postadres, telefoonnummer en/of mobiele nummer. 
Professionele informatieInformatie over uw werklocatie en functiebenaming, medisch vakgebied, specialiteiten, professionele kwalificaties en uw cv. 
Informatie over uw wetenschappelijke ervaring, zoals deelname aan reeds afgeronde of nog lopende studies en proeven, evenementen, publicatie van academische of wetenschappelijke onderzoeken en artikelen. Uw lidmaatschap van verenigingen en besturen, connecties met universiteiten, opleiding, onderscheidingen, redacties en overige hieraan gerelateerde activiteiten. 
Informatie in verband met het organiseren van evenementen of een bezoek aan ons Informatie met betrekking tot het regelen van uw aanwezigheid bij professionele evenementen, zoals, indien nodig, uw paspoortnummer, informatie over visa, verblijfplaats, nationaliteit, reisschema, speciale dieetwensen en wensen op het gebied van accommodatie. 

Professionele informatie die u deelt voor een evenement en eventuele presentaties of artikelen die persoonlijke informatie over u bevatten.  
 
Foto’s of filmbeelden van u bij evenementen. Tijdens sommige bijeenkomsten waarbij wij gebruikmaken van online tools kunnen wij u mogelijk vragen de inhoud van de bijeenkomst vast te leggen.  

Als u één van onze locaties bezoekt, verzamelen we standaardgegevens voor het regelen van toegang tot het gebouw en kunnen wij ook beelden op onze CCTV-camera’s vastleggen.
Contracten afsluiten, betalingen en waardeoverdrachten  Informatie die we nodig hebben om een contract met u af te sluiten en u te betalen, zoals gegevens betreffende uw bankrekening en BTW of andere belastinggegevens. 

Gegevens met betrekking tot ons contact met u in verband met eventuele toelagen, donaties of sponsoractiviteiten.
 
Gegevens van alle directe of indirecte waardeoverdrachten die aan u worden verschaft, zowel in contanten, in natura of anderszins. 
Informatie over onze contacten met u en uw opvattingen en meningenInformatie in verband met uw contacten met leden van de Ipsen-groep, zoals bijeenkomsten die we met u hebben gehad en onderwerpen waarvoor u belangstelling heeft.  

Informatie over de promotionele, wetenschappelijke en medische activiteiten/contacten die u met ons heeft. 

Informatie over uw opvattingen en meningen die tijdens een evenement door middel van enquêtes, opiniepeilingen of vraag-en-antwoord-sessies zijn verzameld.
Medische onderzoeken, rapportage van ongewenste gebeurtenissen en kwesties op het gebied van productkwaliteit Informatie over u of anderen indien u medische onderzoeken, ongewenste gebeurtenissen of kwesties op het gebied van productkwaliteit bij ons indient. Zie voor meer informatie hierover de betreffende privacyverklaring op deze site. 
Toegang tot producten of diensten  Identificatiegegevens die worden gebruikt voor het leveren van producten of diensten, zoals bijvoorbeeld toegang tot bepaalde websites, inloggegevens, wachtwoorden of online-identificatiemiddelen. 
Registraties van toestemming Registraties van toestemming die u ons heeft gegeven voor verschillende activiteiten. 

Waarom mogen wij uw persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken? 

Ipsen verwerkt gegevens over professionele zorgverleners voor diverse doeleinden en in verband met deze doeleinden werken wij conform een aantal verschillende rechtsgrondslagen voor deze verwerking, zoals in de onderstaande tabel beschreven. 

Rechtsgrondslagen Doeleinden 
Artikel 6 1 (f) Legitieme belangen  Wij verzamelen en gebruiken persoonsgegevens voor de toepassing van de legitieme belangen van Ipsen betreffende het beheren van onze relatie met u met betrekking tot professionele en wetenschappelijke activiteiten en het bevorderen en verschaffen van informatie en ondersteuning in verband met onze producten en diensten. Dit omvat:

• Onze veldteams onderhouden contact met u, leggen hun interacties vast en delen informatie over onze producten en therapiegebieden.
• Reageren op uw verzoeken of vragen.
• Aan u belangrijke informatie, veiligheidskwesties, administratieve gegevens of vereiste mededelingen verschaffen. 
• Aan u promotiematerialen en toegang tot ondersteunende tools en diensten verschaffen.  
• Door middel van discussie, bijeenkomsten, evenementen of enquêtes, marktonderzoek of andere activiteiten uw opvattingen en meningen over onze producten, onze activiteiten of therapiegebieden verzamelen.  
• U uitnodigen om zitting te nemen in adviesraden of andere activiteiten op het gebied van uw specialisme te ondernemen.
• Informatie over u verzamelen om inzicht te krijgen in uw professionele expertise om zo gericht contact met u te onderhouden en databases met vooraanstaande experts en specialisten in verschillende therapiegebieden te ontwikkelen. 
• Eerlijke tarieven voor bepaalde activiteiten vaststellen. 
• Regelingen voor evenementen treffen. Hieronder valt ook om u uit te nodigen als spreker of deelnemer en gegevens met de organisatoren van het betreffende evenement te delen.
• Filmbeelden of foto’s tijdens evenementen maken. Als u niet als onderdeel van het publiek wilt worden gefilmd of gefotografeerd, kunt u uw contactpersoon bij Ipsen voorafgaande aan het evenement hierover inlichten. Indien van toepassing, zullen wij u om toestemming vragen voor het gebruik van video’s of foto’s van u als individu. 
• Met u samenwerken als u deelneemt aan Ipsen-activiteiten, zoals klinische studies, toelagen en donaties of sponsoractiviteiten.
• Indien nodig uw toegangsgegevens verifiëren, zoals door middel van wachtwoorden, wachtwoordhints, beveiligingsinformatie en vragen, door de overheid uitgegeven ID of paspoort of deugdelijk bewijs van uw status als professionele zorgverlener. 
• Gegevens delen voor zover dit nodig is met betrekking tot werkzaamheden in verband met audits en conformiteit, of voor fusies of acquisities. 
Artikel 6 1 (b) Contract  Wij verzamelen en gebruiken persoonsgegevens met als doel contracten met u af te sluiten betreffende uw professionele inbreng, zoals u inschakelen om diensten aan Ipsen te verlenen door bijvoorbeeld op te treden als spreker, deel te nemen aan expertgroepen of uw inbreng te leveren voor projecten of initiatieven. U betalen voor diensten en/of onkosten.
Artikel 6 1 (a) Toestemming  
Of indien van toepassing, Artikel 6 1 (f) Legitieme belangen  
Of Artikel 6 1 (c) Wettelijke verplichting 
Wij verzamelen en gebruiken uw persoonsgegevens om aan onze verplichtingen te voldoen voor het bewijzen van transacties en het verzekeren van transparantie over waardeoverdrachten volgens de gedragscode voor de farmaceutische industrie van de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) en/of in uw land van toepassing zijnde lokale eisen. Dit omvat het bekendmaken van gegevens omtrent aan u gedane betalingen aan de betreffende openbaarmakingsinstantie. 

Afhankelijk van de regels in de betreffende gedragscode in uw land, maken wij waardeoverdrachten bekend conform de relevante rechtsgrondslag, die kan bestaan uit wettelijke verplichting of toestemming of legitieme belangen. De rechtsgrondslag voor de bekendmaking zal in uw overeenkomst met Ipsen aan u worden verschaft.

Wij maken indien nodig ook bepaalde informatie over u bekend aan auditors of overheidsinstanties of als antwoord op naar behoren gemotiveerde verzoeken om informatie of voor zover anderszins vereist volgens wetten, voorschriften of gedragscodes van de sector. Wij doen dit voor legitieme belangen of omdat dit wettelijk verplicht is. 
Artikel 6 1 (a) Toestemming  Wij vragen in bepaalde situaties en indien van toepassing uw toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld: 

• Het aan u sturen van promotiematerialen via e-mail (tenzij u ons specifiek heeft gevraagd materialen naar u te versturen). 
• In sommige gevallen waarin wij apps of diensten leveren die op basis van uw toestemming werken. 
• Het verzamelen van informatie over speciale dieetwensen als dit informatie over uw gezondheid of religie omvat. 
• Het gebruik van individuele foto’s of film of getuigenissen over u. 
Artikel 6 1 (c) Wettelijke verplichting• Het uitvoeren van wettelijk vereiste administratieve formaliteiten, registraties of aangiften.  
• Wij verwerken persoonlijke informatie om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen in verband met het beheren van de kwaliteit en veiligheidskwesties, zoals ongewenste gebeurtenissen of onderzoeken met betrekking tot productkwaliteit. Een afzonderlijke gedetailleerde privacyverklaring is voor deze activiteiten beschikbaar.

Hoe komen we aan uw persoonsgegevens? 

Wij verzamelen basisinformatie over u uit diverse bronnen, zoals direct van u of van uw werkgever. Wij verzamelen ook enige gegevens via openbaar beschikbare bronnen, websites of publicatiedatabases, vakbladen of via externe aanbieders van gegevensdiensten betreffende professionele zorgverleners, zoals OneKey Service van IQVIA.  

Het is mogelijk dat we gegevens moeten verzamelen om contacten of financiële informatie te bevestigen of om uw licentiestatus als professionele zorgverlener te verifiëren.  

Wij ontvangen mogelijk ook enige gegevens over u van onze externe evenementorganisatoren of van andere externe partijen die voor het verlenen van andere diensten met ons samenwerken.  

Met wie delen wij uw persoonlijke informatie? 

Aan u gerelateerde informatie is uitsluitend toegankelijk voor hiertoe bevoegde werknemers van Ipsen, die een relevante en concrete noodzaak hebben aan toegang tot uw informatie.  

Aan u gerelateerde informatie kan ook beschikbaar worden gesteld aan werknemers van andere entiteiten binnen de Ipsen-bedrijvengroep, met als doel onze contacten met professionele zorgverleners vanuit een wereldwijd perspectief beter te beheren en zo de belangrijke zakelijke processen van Ipsen beter op elkaar af te stemmen, waarbij een consistentere aanpak voor alle markten mogelijk wordt.  

Ipsen stelt dienstverleners aan voor het namens Ipsen verwerken van uw persoonsgegevens en verschillende activiteiten (zoals bovenvermeld) namens ons uit te voeren. Dergelijke dienstverleners mogen uitsluitend uw persoonsgegevens volgens de uitdrukkelijke instructies van Ipsen verwerken en zij mogen uw gegevens niet voor hun eigen doeleinden gebruiken. De dienstverleners die ons ondersteuning bieden zijn Veeva Systems Inc (de leverancier van ons CRM-systeem voor professionele zorgverleners), leveranciers van databases met professionele zorgverleners, leveranciers van diensten op het gebied van orderverwerking en communicatie, leveranciers van ondersteuning op het gebied van betalingen, en leveranciers van boekhoudkundige diensten en evenementen, zoals evenementorganisatoren, hotels en transportbedrijven.  

Informatie die relevant is voor waardeoverdrachten zal worden gedeeld met de betreffende nationale instantie op basis van een individuele naam of de totale groep, conform de gedragscode voor de farmaceutische industrie van de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA die vereist dat Ipsen directe of indirecte waardeoverdrachten documenteert en openbaar maakt, hetzij in contanten, in natura of op enige andere wijze aan u verstrekt in het kader van overeenkomsten of diensten tussen u en Ipsen. 

Wij maken indien nodig ook bepaalde informatie over u bekend aan auditors of overheidsinstanties of als antwoord op naar behoren gemotiveerde verzoeken om informatie of voor zover anderszins vereist volgens wetten, voorschriften of gedragscodes van de sector. 

Hoelang bewaren wij uw persoonlijke informatie? 

Wij bewaren uw informatie uitsluitend om te voldoen aan onze operationele behoeften en aan de wettelijke eisen voor het bewaren in overeenstemming met de beleidslijnen voor het bewaren van gegevens van Ipsen.  

Hoe beschermen wij uw persoonlijke informatie? 

Om toegang door onbevoegden te voorkomen, en om de gegevens accuraat te houden en correct gebruik van informatie te garanderen, hebben Ipsen en zijn externe dienstverleners hiervoor geschikte fysieke, elektronische en organisatorische procedures opgezet om de door ons verzamelde informatie te waarborgen en te beveiligen. 

Overdracht van persoonsgegevens buiten uw thuisland? 

Wij werken wereldwijd. Daarom kunnen persoonsgegevens in een ander land dan het land waar u zich bevindt worden verwerkt, geopend of opgeslagen. Dit land biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van bescherming van persoonsgegevens als uw thuisland.  

Als wij persoonsgegevens aan externe bedrijven in andere landen of tussen onze internationale entiteiten van Ipsen overdragen, beschermen wij de persoonsgegevens door hiervoor passende contractuele overeenkomsten af te sluiten. Als wij persoonsgegevens vanuit bedrijven van Ipsen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) aan een extern land overdragen zonder een passend beschermingsniveau van de Europese Commissie, doen wij dit op basis van door de Europese Commissie goedgekeurde standaard contractuele bepalingen. Op dezelfde manier beschermen wij overdrachten van persoonsgegevens vanuit andere landen, inclusief het VK en Zwitserland, met toepassing van de juiste en door de betreffende instanties in die landen goedgekeurde contractuele bepalingen.  

Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw informatie? 

Afhankelijk van de omstandigheden en de toepasselijke wetgeving heeft u mogelijk de volgende rechten met betrekking tot uw informatie: 

Recht Wat betekent dit? 
1. Het recht van toegang U heeft recht op toegang tot de door Ipsen verwerkte informatie. 
2. Het recht op rectificatie U heeft recht op correctie van uw informatie als deze onjuist of incompleet is.
3. Het recht op verwijdering Dit is ook bekend als ‘het recht om te worden vergeten’ en biedt u, in eenvoudige bewoordingen, de mogelijkheid om te verzoeken uw informatie te wissen of te verwijderen als Ipsen geen dwingende reden heeft om deze te blijven gebruiken. Dit is geen algemeen recht op verwijdering; er zijn uitzonderingen. 
4. Het recht op beperkte verwerking In bepaalde situaties heeft u het recht verder gebruik van uw informatie te blokkeren of te beperken. In geval van beperkte verwerking kan Ipsen uw informatie nog wel opslaan, maar mag deze verder niet worden gebruikt. 
5. Het recht op gegevensportabiliteit In bepaalde situaties heeft u recht op het verkrijgen en hergebruiken van uw persoonsgegevens in een gestructureerde, veel gebruikte en door een machine leesbaar format. 
6. Het recht op bezwaarIn bepaalde situaties heeft u het recht om tegen bepaalde soorten van verwerking bezwaar te maken. 
7. Het recht op het intrekken van toestemming Als wij uw persoonsgegevens op basis van uw toestemming gebruiken, heeft u het recht deze toestemming op ieder moment in te trekken.  

Als u enige van deze rechten wilt uitoefenen, kunt u dit formulier gebruiken. 

Als u ons vragen wilt stellen over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, kunt u contact opnemen met ons Global Privacy team via dataprivacy@ipsen.com 

Als u niet tevreden bent met de manier waarop Ipsen met uw persoonsgegevens omgaat of als u denkt dat de verwerking door ons niet aan de wet inzake gegevensbescherming voldoet, heeft u het recht een klacht in te dienen bij de betreffende toezichthoudende instantie voor bescherming van gegevens.   

Waarschuwingspictogram

ALLSC-NL-000044 / september 2024