Περιβάλλον

Εικονίδιο ειδοποίησης

Διαμορφώνοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Στην Ipsen, έχουμε πάθος για την καλλιέργεια ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον πλανήτη και τις κοινότητές μας. Η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική μας περιστρέφεται γύρω από την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, τις αποτελεσματικές κλιματικές δράσεις και την προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων του πλανήτη. Υλοποιείται μέσω τριών περιοχών εστίασης:

  • Ηγετική δράση για το κλίμα
  • Διατήρηση των φυσικών πόρων μας
  • Προστασία των υγιών οικοσυστημάτων

Σε εναρμόνιση με τον Βιώσιμο Αναπτυξιακό Στόχο 12 των Ηνωμένων Εθνών, είμαστε αφοσιωμένοι στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσω ενός μεγάλου εύρους περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών. Οι φιλόδοξες δεσμεύσεις μας περιλαμβάνουν την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων, τη βελτιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, καθώς και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η διαχείρισή τους γίνεται από τους φορείς διακυβέρνησης Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας (EHS) της Ipsen σε κάθε επίπεδο του οργανισμού. Συμμορφωνόμαστε με όλες τις ισχύουσες ρυθμιστικές απαιτήσεις, καθώς και με τη δική μας πολιτική EHS, τα πρότυπα και τις απαιτήσεις στις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Αυτό επικυρώνεται μέσω πιστοποίησης του Ομίλου από τα διεθνή πρότυπα ISO 45001-2018 Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και ISO 14001-2015 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Πώς εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος

Η Ipsen αναζητά διαρκώς τρόπους για να μπορεί να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες μας για την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου που έχουμε στο κλίμα και για τη δημιουργία θετικής αλλαγής.