Η Ιστορία μας

90 έτη εξειδίκευσης σε πεδία υψηλών μη καλυπτόμενων ιατρικών αναγκών.

 

Ορόσημα της Ipsen

Χρονική περίοδος

Μάρτιος 2023

Εξαγορά της εταιρείας Albireo

Η Ipsen εξαγοράζει την εξειδικευμένη σε σπάνια ηπατικά νοσήματα εταιρεία Albireo, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με το προϊόν Bylvay® (οδεβιξιμπάτη), έναν μη συστημικό αναστολέα του μεταφορέα ειλεϊκού χολικού οξέος για τη θεραπεία παιδιατρικών ασθενών με κνησμό στην προϊούσα οικογενή ενδοηπατική χολόσταση (PFIC).

Αύγουστος 2022

Εξαγορά της εταιρείας Epizyme

Η Ipsen ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της Epizyme και του κορυφαίου φαρμάκου της, Tazverik®(ταζεμετοστάτη), ενός πρώτου στην κατηγορία του αναστολέα EZH2a χωρίς χημειοθεραπεία για ενήλικες με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό οζώδες λέμφωμα (FL), το οποίο είχε λάβει Εσπευσμένη Έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το 2020. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Ipsen απέκτησε επίσης τον πρώτο στην κατηγορία του υποψήφιο προς ανάπτυξη αναστολέα SETD2 της Epizyme, ο οποίος χορηγείται από το στόμα.

2019

Ενίσχυση των δυνατοτήτων της Ipsen στα Σπάνια Νοσήματα

Η Ipsen εξαγόρασε την εταιρεία Clementia Pharmaceuticals, με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, η οποία εξειδικευόταν στα σπάνια νοσήματα των οστών. Η Clementia έφερε στην Ipsen ένα υποψήφιο φάρμακο, την παλοβαροτένη, για μια σπάνια γενετική νόσο που είναι γνωστή ως προϊούσα οστεοποιός ινοδυσπλασία (FOP).

2016

Εγκρίσεις θεραπειών και εξαγορές περιουσιακών στοιχείων

To Dysport εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της σπαστικότητας των κάτω άκρων σε παιδιά ηλικίας δύο ετών και άνω. Η Ipsen έλαβε επίσης άδεια χρήσης της καβοζαντινίβης από την εταιρεία Exelixis, της οποίας εγκρίθηκε η άδεια κυκλοφορίας στην αγορά, το ίδιο έτος, για τη θεραπεία δεύτερης γραμμής του προχωρημένου νεφροκυτταρικού καρκινώματος. Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, η Ipsen ανακοίνωσε την εξαγορά κάποιων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Merrimack Pharmaceuticals, συμπεριλαμβανομένου του Onivyde®, για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος και των ωοθηκών.

2015

Ίδρυση νέου ερευνητικού κέντρου

Η Ipsen ίδρυσε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Cambridge (Massachusetts) των Η.Π.Α.

Κύλιση για φόρτωση περισσότερων loader